• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Polnjene paprike s skuto

Deli

Natisni

Franc Uršič
10. 09. 2018

Polnjene paprike s skuto

Foto: Franc Uršič

Sestavine

  • 20 manjših paprik
  • 2kg čim bolj suhe skute
  • začimbe, ki so vam všeč (poper, peteršilj, materina dušica, origano, mleta rdeča sladka ali ostra paprika, drobnjak, česen, pol čebule,…) Vse začimbe morajo biti na drobno sesekljane!

Priprava

Očiščene paprike za 4 minute pokuhamo v zmesi 1litra kisa za vlaganje, dveh litrov vode in žlice soli. Odložimo jih na cedilo, da se dobro odtečejo in osušijo. Med tem zamešamo v skuto začimbe in dobro premešamo.Napolnimo paprike in jih zložimo v pasterizirane kozarce, ter zalijemo s sončničnim oljem, tako, da so pokrite. Kozarce zapremo in shranimo za dva meseca v temnem in hladnem prostoru.

Dober tek!

Prejšnja novica
Recepti
19. 07. 2018

Polnjena čebula

Naslednja novica
Recepti
23. 09. 2018

Shranjevanje gob

Popularni recepti

Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Zelenjavno mesne jedi
30. 06. 2025

Polnjene bučke z mletim mesom

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke