Polnjene bučke z mletim mesom

Sestavine
- 4 srednje velike bučke
- 700 g mešanega mletega mesa
- 2 srednje veliki čebulei
- 4 stroke česna
- 1,5 dl p,oaradižnikove mezge
- 0,5 dl belega vina
- 1 rdeča paprika
- 400 g mozzarele
- mleta sladka paprika, sol, poper, oljčno olje
Postopek
Razpolovimo bučke po dolžini in jih izdolbemo z žlico. Pazimo, da ne izdolbemo preveč, da ni bučka pretanka in da je ne predremo. Izdolbeno maso nasekljamo.
Čebulo olupimo na drobno nasekljamo ter prepražimo na olju, da dobi zlati rob. Čebulo poberemo na krožnik in dodamo mleto meso in začimbe (origano, papriko v prahu, solimo in popramo po okusu) ter prepražimo, da meso dobi rjavi rob. Nato dodamo nasekljano sredino bučk, čebulo in pražimo naprej. Ko se bučke malo omehčajo, solimo, dodamo drobno narezano papriko, vino in paradižnikovo mezgo ter kuhamo in mešamo, da tekočina res dobro izpari. Poskusimo in po potrebi še dodamo sol, poper.
Bučkine posodice damo na pekač, tako da se ne prevračajo (spodaj lahko odrežemo ravno dno, če je potrebno), jih solimo in popramo. Nato pa jih napolnimo z nadevom ter posujemo z naribano ali natrgano mozzarelo.
Pečemo v pečici na 180°C, približno 35 minut, da se sir lepo obarva in bučke zmehčajo in ponudimo še tople. Tudi hladne so dobre. . Nato še toplo postrežemo.