• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Zelenjavno mesne jedi
  • Polnjene bučke z mletim mesom

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
30. 06. 2025

Polnjene bučke z mletim mesom

Polnjene bučke z mesom in papriko (foto Shutterstock)
Sestavine
  • 4 srednje velike bučke
  • 700 g mešanega mletega mesa
  • 2 srednje veliki čebulei
  • 4 stroke česna
  • 1,5 dl p,oaradižnikove mezge
  • 0,5 dl belega vina
  • 1 rdeča paprika
  • 400 g mozzarele
  • mleta sladka paprika, sol, poper, oljčno olje

Postopek

Razpolovimo bučke po dolžini in jih izdolbemo z žlico. Pazimo, da ne izdolbemo preveč, da ni bučka pretanka in da je ne predremo. Izdolbeno maso nasekljamo.

Čebulo olupimo na drobno nasekljamo ter prepražimo na olju, da dobi zlati rob. Čebulo poberemo na krožnik in dodamo mleto meso in začimbe (origano, papriko v prahu, solimo in popramo po okusu) ter prepražimo, da meso dobi rjavi rob. Nato dodamo nasekljano sredino bučk, čebulo in pražimo naprej. Ko se bučke malo omehčajo, solimo, dodamo drobno narezano papriko, vino in paradižnikovo mezgo ter kuhamo in mešamo, da tekočina res dobro izpari. Poskusimo in po potrebi še dodamo sol, poper.

Bučkine posodice damo na pekač, tako da se ne prevračajo (spodaj lahko odrežemo ravno dno, če je potrebno), jih solimo in popramo. Nato pa jih napolnimo z nadevom ter posujemo z naribano ali natrgano mozzarelo.

Pečemo v pečici na 180°C, približno 35 minut, da se sir lepo obarva in bučke zmehčajo in ponudimo še tople. Tudi hladne so dobre. . Nato še toplo postrežemo.

Prejšnja novica
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke