• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Piščančja bedra z medom

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
25. 05. 2012

Piščančja bedra z medom

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 8 piščančjih beder
  • 6 žlic medu
  • 6 žlic tople vode
  • 1 limona
  • sol
  • poper
  • čili

Priprava

Med zmešamo s toplo vodo, solimo, dodamo sveže mlet poper in čili (previdno, da ne bo jed preveč pekoča). Če imamo sveže plodove čilija, lahko ublažimo pekoč okus, tako da odstranimo semena in ga šele nato drobno nasekljamo. Pri delu s čilijem svetujemo, da uporabite rokavice in predvsem, da si ne pomanete oči. Če se to vseeno pripeti, je dobro imeti pri roki svežo kumaro in ublažiti pekoč občutek tako, da podrgnemo z njo po očeh. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo nasoljena bedra in pustimo stati pol ure na kuhinjskem pultu. Marinirana bedra stresemo v vroč pekač in jih nekaj časa pečemo v pečici (20 minut na 200 ºC), nato pa dopečemo na žaru še dobrih pet minut na vsaki strani, da dobimo lepo rjavo hrustljavo skorjico. Meso je pečeno, ko okoli kosti ni več rožnate barve.

Prejšnja novica
Recepti
25. 04. 2012

Regratov sirup

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
13. 06. 2012

Gobova juha s krompirjem

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke