• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Prigrizki
  • Pica krompir

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
19. 02. 2016

Pica krompir

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 40 dag sira
  • 30 dag domače prekajene slanine
  • zelenjava po želji
  • sol
  • origano
  • bazilika
  • omaka iz pelatov
  • 5 dl mleka
  • 2 jajci
  • 3 žlice moke

Priprava

Krompir skrbno operemo in damo kuhat. Ko je kuhan, ga olupimo, narežemo na tanke rezine (čim tanjše) in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga namazali z oljem. Pelate stresemo v posodo in jih povremo ter razkosamo s kuhalnico. V drugi posodi pripravimo preliv iz mleka, jajc in pelatov, solimo ter prelijemo po krompirju. Zelenjavo – papriko, bučke, šparglje, gobe, zelo tenko narežemo in položimo povrhu krompirja. Nato dodamo origano in baziliko ter na tanke rezine narezano slanino, posujemo z naribanim sirom, pokapljamo z olivnim olje in damo v pečico, ogreto na 200 ºC za približno 20 minut. Razrežemo in ponudimo še toplo.

Prejšnja novica
Recepti
12. 01. 2016

Karamelizirana jabolka z jabolčnim sladoledom

Naslednja novica
Recepti
08. 08. 2016

Sirup iz bezgovih jagod

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke