Pica krompir
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 40 dag sira
- 30 dag domače prekajene slanine
- zelenjava po želji
- sol
- origano
- bazilika
- omaka iz pelatov
- 5 dl mleka
- 2 jajci
- 3 žlice moke
Priprava
Krompir skrbno operemo in damo kuhat. Ko je kuhan, ga olupimo, narežemo na tanke rezine (čim tanjše) in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga namazali z oljem. Pelate stresemo v posodo in jih povremo ter razkosamo s kuhalnico. V drugi posodi pripravimo preliv iz mleka, jajc in pelatov, solimo ter prelijemo po krompirju. Zelenjavo – papriko, bučke, šparglje, gobe, zelo tenko narežemo in položimo povrhu krompirja. Nato dodamo origano in baziliko ter na tanke rezine narezano slanino, posujemo z naribanim sirom, pokapljamo z olivnim olje in damo v pečico, ogreto na 200 ºC za približno 20 minut. Razrežemo in ponudimo še toplo.