• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Prigrizki
  • Pica krompir

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
19. 02. 2016

Pica krompir

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 40 dag sira
  • 30 dag domače prekajene slanine
  • zelenjava po želji
  • sol
  • origano
  • bazilika
  • omaka iz pelatov
  • 5 dl mleka
  • 2 jajci
  • 3 žlice moke

Priprava

Krompir skrbno operemo in damo kuhat. Ko je kuhan, ga olupimo, narežemo na tanke rezine (čim tanjše) in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga namazali z oljem. Pelate stresemo v posodo in jih povremo ter razkosamo s kuhalnico. V drugi posodi pripravimo preliv iz mleka, jajc in pelatov, solimo ter prelijemo po krompirju. Zelenjavo – papriko, bučke, šparglje, gobe, zelo tenko narežemo in položimo povrhu krompirja. Nato dodamo origano in baziliko ter na tanke rezine narezano slanino, posujemo z naribanim sirom, pokapljamo z olivnim olje in damo v pečico, ogreto na 200 ºC za približno 20 minut. Razrežemo in ponudimo še toplo.

Prejšnja novica
Recepti
12. 01. 2016

Karamelizirana jabolka z jabolčnim sladoledom

Naslednja novica
Recepti
08. 08. 2016

Sirup iz bezgovih jagod

Popularni recepti

Anton Jarc
Tradicionalne, praznične jedi
02. 12. 2025

Bujta repa

Anton Jarc
Brezmesne slane jedi
01. 10. 2025

Rdeče zelje s krompirjem

Sladice
20. 08. 2025

Galetta s hruškami in slivami

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2025. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke