Pica – bučka
Sestavine:
- 2 veliki zeleni bučki
- 200 g mozarele
- paradižnikova mezga
- oljčno olje, origano
Priprava
Bučke narežemo na pol centimetra debele ploščke in premažemo z oljem. Vzamemo žar ponev ali žar in jih popečemo z obeh strani, na vsaki strani po 2 minuti. Nato jih naložimo na ploščat pekač (obložen s pekipapirjem) in na vsak plošček damo malo paradižnikove mezge, ki smo ji dodali origano in naribano mocarelo. Ko so vsi obloženi, še malo posujemo z origanom in damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 220 ºC, ter vključimo funkcijo za žar, da zapeče le vrhnji del. Ko se mocarela začne topiti, je pečeno. Nato na vsakega kapnemo še kapljico oljčnega olja in ponudimo.
Namig uredništva: Če želite večje pice – bučke narežite na poševne ploščke. Izbiro nadeva za pico lahko prilagodite po svoje in dodate tudi kakšen košček šunke, rezino gobe… skrtaka, prepustite se lastni domišljiji.