• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Pečene jabolčne rezine

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
27. 10. 2015

Pečene jabolčne rezine

Sestavine

  • 5 jabolk
  • sok pol limone
  • vaniljin sladkor
  • cimet
  • zavitek maslenega kvašenega testa
  • 1 žlička moke
  • 1 žlička vode

Priprava

Kvašeno masleno testo odtajamo in narežemo na 10 centimetrov dolge ter dva centimetra široke trakove. Moko in vodo zmešamo v lončku, da dobimo lepilo. Konce trakov namažemo z lepkom in stisnemo v obroče (lahko si pomagamo z valjem, premera 2,5 do 3 centimetre). Obroče nato naložimo na ploščat pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in v vsakega naložimo nekaj jabolk, kot bi oblikovali vrtnico. Jabolka pripravimo tik pred uporabo, jih ne lupimo, le narežemo (naribamo) na 2 do 3 milimetre debele trakove, zložimo v posodo ter takoj pokapljamo z limoninim sokom. Potresemo jih vaniljinim sladkorjem ter cimetom in pokrijemo, da ne oksidirajo. Ko smo naložili vse obroče, jih obrizgamo z vodo in damo v pečico na 180 ºC, za toliko časa, da testo postane zlato rumeno, jabolka pa zadišijo z značilnim vonjem po pečenih jabolkih. Če ugotovimo, da se testo preveč suši, s škropilnico dodamo še nekaj vode kar med pečenjem.

Prejšnja novica
Mesne jedi
22. 10. 2015

Svinjski zrezek na žaru

Naslednja novica
Recepti
12. 01. 2016

Karamelizirana jabolka z jabolčnim sladoledom

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke