• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Pečena jagnječja zarebrnica

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

sebastjan Jarc
Foto Sebastjan Jarc
Sestavine
  • jagnjetina v kosu za kotlete (za vsaj 8 kotletov)
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • nekaj vejic timijana, sveže mleti poper in žlička zrn rdečega popra
  • 50 g pistacije

Priprava

Česen olupimo in drobno sesekljamo. Tudi pistacije sesekljamo. Timijan operemo in osušimo, z vejic osmukamo listke ter jih grobo sesekljamo. V skledici zmešamo olivno olje, sesekljan česen, timijan, poper in sol (pol čajne žličke). Vse skupaj dobro premešamo, da se sol raztopi.

Jagnjetino operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. Dobro jo natremo z začinjenim oljem in pustimo v pokriti posodi eno uro na sobni temperaturi. Cel kos jagnječje zarebrnice na obeh straneh na hitro popečemo v vroči ponvi, potem pa jo preložimo v pekač in pečemo še 10 minut na 180 °C. Pečeno meso vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut, potem pa ga potresemo s sesekljanimi pistacijami in narežemo na posamezne kose (sredina je po 10 minutah srednje pečena). Omako, ki je nastala med pečenjem, vlijemo v ponev, dodamo drobno nasekljano šalotko, cela zrna rdečega popra in malo vode ter pokuhamo približno 10 minut. Če želimo, lahko omako precedimo in dodamo nekaj zrn rdečega popra za okras. Zraven lahko ponudimo polnjen paradižnik z rižem in solato.

Prejšnja novica
Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Popularni recepti

Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Zelenjavno mesne jedi
30. 06. 2025

Polnjene bučke z mletim mesom

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke