Pečena jagnječja zarebrnica

Sestavine
- jagnjetina v kosu za kotlete (za vsaj 8 kotletov)
- 2 stroka česna
- 4 žlice olivnega olja
- nekaj vejic timijana, sveže mleti poper in žlička zrn rdečega popra
- 50 g pistacije
Priprava
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Tudi pistacije sesekljamo. Timijan operemo in osušimo, z vejic osmukamo listke ter jih grobo sesekljamo. V skledici zmešamo olivno olje, sesekljan česen, timijan, poper in sol (pol čajne žličke). Vse skupaj dobro premešamo, da se sol raztopi.
Jagnjetino operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. Dobro jo natremo z začinjenim oljem in pustimo v pokriti posodi eno uro na sobni temperaturi. Cel kos jagnječje zarebrnice na obeh straneh na hitro popečemo v vroči ponvi, potem pa jo preložimo v pekač in pečemo še 10 minut na 180 °C. Pečeno meso vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut, potem pa ga potresemo s sesekljanimi pistacijami in narežemo na posamezne kose (sredina je po 10 minutah srednje pečena). Omako, ki je nastala med pečenjem, vlijemo v ponev, dodamo drobno nasekljano šalotko, cela zrna rdečega popra in malo vode ter pokuhamo približno 10 minut. Če želimo, lahko omako precedimo in dodamo nekaj zrn rdečega popra za okras. Zraven lahko ponudimo polnjen paradižnik z rižem in solato.