• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Paradižnikova mezga

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
09. 08. 2011

Paradižnikova mezga

Foto: Anton Jarc

Sestavine

  • zelo zrel paradižnik

Priprava

Paradižnike temeljito operemo, izrežemo vse slabe dele, jih naložimo v posodo in dušimo v lastnem soku, ko zavrejo še 20 minut, tako da postanejo paradižniki mehki. Lahko jih pretlačimo takoj ali pa to naredimo ko se ohladijo. Pretlačeno maso nato zavremo na močnem ognju mešamo toliko časa, da se masa dobro zgosti, na pet kilogramov paradižnik dodamo žlico sladkorja in žlico soli. Odstavimo z ognja in še vroče nalijemo v temeljito oprane kozarce (svetujemo, da mezgo naložite v male kozarčke velikosti od 1,5 do 2 decilitra), še vroče zapremo in zavijemo v koc ter pustimo, da se ohladi.

Prejšnja novica
Brezmesne slane jedi
31. 07. 2011

Kumarice z orehi in kislim mlekom

Naslednja novica
Recepti
30. 08. 2011

Vložena paprika – hitri postopek

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke