• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Ocvrt brstični ohrovt

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
06. 01. 2012

Ocvrt brstični ohrovt

Sestavine

  • 50 dag brstičnega ohrovta
  • 3 jajca
  • 25 dag moke
  • 2,5 dl belega vina
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • olje za cvrtje

Priprava

Brstični ohrovt očistimo in operemo ter kuhamo od 4 do 5 minut v osoljeni vodi. Nato ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo. Rumenjake ločimo od beljakov in razazžvrkljamo rumenjake, dodamo sol, poper, malo muškatnega oreščka vino in moko. V drugi posodi stepemo trd sneg iz beljakov in ga s kuhalnico previdno vmešamo v testo. Glavice ohrovta nataknemo na vilico, potopimo v testo in nato stresemo v vrelo olje ter pečemo od 2 do 3 minute. Poberemo s penovko, odcedimo in ponudimo k pečenemu mesu, lahko pa tudi kot samostojno jed k skledi sezonske solate.

Prejšnja novica
Recepti
03. 11. 2011

Pečena gos z jabolki, mlinci in dušenim rdečim zeljem

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
24. 01. 2012

Ajdova kaša z gobami

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke