Nepečen breskov kolač
Sestavine:
- 1 kg svežih breskev
- 250 g piškotov albert ali polnozrnatih
- 150 g masla
- 180 ml kisle smetane
- 500 ml breskovega jogurta
- 30 g sladkorja v prah (če so breskve iz kompota, ne potrebujemo sladkorja)
Postopek
Piškote damo v folijo in jih zdrobimo z valjarjem, da dobimo drobtine ali pa na hitro zdrobimo v multipraktiku. Eno žlico damo na stran, ker bomo z njimi potresli sladico na koncu, preostale piškotne drobtine pa stresemo v podolgovati model za kolače, prelijemo s stopljenim maslom ter mešamo in stiskamo, da dobimo čvrsto osnovno ploskev in malo robov. Vse skupaj potisnemo v zamrzovalnik za pol ure.
Kislo smetano, breskov jogurta in sladkor v prahu stresemo v posodo ter mešamo z mešalnikom 1 minuto, da dobimo kremasto zmes. Breskve potopimo v vročo vodo, jih vzamemo ven in olupimo ter razrežemo na rezine (vsako polovico na 4 kose).
Ohlajeno testo vzamemo iz zamrzovalnika, napolnimo s kremasto maso in povrh položimo kose breskve. Potresemo še žlico drobtin in damo v hladilnik za vsaj dve uri, da se okusi povežejo med seboj.