• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Nepečen breskov kolač

Deli

Natisni

Tatjana Fugger
01. 06. 2023

Nepečen breskov kolač

Foto Sebastjan Jarc
Sestavine:
  • 1 kg svežih breskev
  • 250 g piškotov albert ali polnozrnatih
  • 150 g masla
  • 180 ml kisle smetane
  • 500 ml breskovega jogurta
  • 30 g sladkorja v prah (če so breskve iz kompota, ne potrebujemo sladkorja)

Postopek
Piškote damo v folijo in jih zdrobimo z valjarjem, da dobimo drobtine ali pa na hitro zdrobimo v multipraktiku. Eno žlico damo na stran, ker bomo z njimi potresli sladico na koncu, preostale piškotne drobtine pa stresemo v podolgovati model za kolače, prelijemo s stopljenim maslom ter mešamo in stiskamo, da dobimo čvrsto osnovno ploskev in malo robov. Vse skupaj potisnemo v zamrzovalnik za pol ure.
Kislo smetano, breskov jogurta in sladkor v prahu stresemo v posodo ter mešamo z mešalnikom 1 minuto, da dobimo kremasto zmes. Breskve potopimo v vročo vodo, jih vzamemo ven in olupimo ter razrežemo na rezine (vsako polovico na 4 kose).
Ohlajeno testo vzamemo iz zamrzovalnika, napolnimo s kremasto maso in povrh položimo kose breskve. Potresemo še žlico drobtin in damo v hladilnik za vsaj dve uri, da se okusi povežejo med seboj.

Prejšnja novica
Sladice
05. 04. 2023

Potratna potica v kozarčku

Naslednja novica
Mesne jedi
05. 06. 2023

Kuhana govedina v solati

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke