• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Namazi
  • Namaz s sušenim paradižnikom in črnimi olivami

Deli

Natisni

Tatjana Fugger
31. 07. 2013

Namaz s sušenim paradižnikom in črnimi olivami

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 100 g sušenih paradižnikov
  • 100 g pečenih črnih oliv v rastlinskem olju
  • 270 g tuninih koščkov v olju
  • 80 g parmezana
  • 200 g majoneze
  • 250 g skute
  • 2 žlici masla
  • 1 limona

Priprava

Tuno, parmezan, majonezo, skuto in maslo zmešamo v multipraktiku. Namaz razdelimo na dva dela. V prvega umešamo zmlete in tudi na drobne koščke narezan sušen paradižnike. V drugega pa sesekljane razkoščičene pečene črne olive v rastlinskem olju. Namazoma umešamo še limonin sok. Kruh narežemo na rezine, pokapljamo z oljem, posujemo s timijanom in popečemo v pečici.

Prejšnja novica
Brezmesne slane jedi
08. 07. 2013

Karbonara z bučkami

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
03. 08. 2013

Polnjene paprike s krompirjem

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke