• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Kuminove zarebrnice z zeljnatimi štruklji

Deli

Natisni

Tatjana Fugger
10. 01. 2022

Kuminove zarebrnice z zeljnatimi štruklji

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine (za 4 osebe)

  • 4 svinjske zarebrnice
  • sol
  • ščep popra
  • 2 žlici olja
  • 1 strok česna
  • 1 žlico moke
  • 3dl juhe za zalivanje
  • 1 žlico mlete kumine
  • 2 žlici alpske smetane
Sestavine za štruklje
  • 4 večje krompirje (ali 50 dag)
  • 9 žlic mehke moke
  • 1 žlico ostre moke
  • 1 žlico pšeničnega zdroba
  • 1 do 2 žlici olja
  • 2 žlici masla
  • 1žlico drobtin
  • 30 dag kislega zelja
  • 80 g zaseke
  • 1 žlica olja
  • 70 g čebule
  • sol
  • poper
  • lovor
  • kumina
  • 1 jajce

Priprava

Priprava zarebrnic

Zarebrnice nasolimo in popopramo, opečemo na vroči maščobi, po 2 minuti vsaki strani. Poberemo jih iz kozice, prepražimo strt česen in moko (1minuta) in zalijemo z juho. Dodamo kumino in smetano. Zarebrnice ponovno damo v kozico in zelo počasi dušimo dobrih deset minut.

Priprava štrukljev

Zelje operemo in odcedimo. V ponvi segrejemo maščobo in zaseko, dodamo drobno nasekljano čebulo in ko ta dobi zlato barvo dodamo zelje. Vse skupaj zalijemo z nekaj žlicami vode, dodamo sol, poper, lovor in kumino in dušimo 15 do 20 minut (da je zelje mehko) in ko je že ohlajeno, primešamo še eno jajce.

Kuhan krompir olupimo in pretlačimo, dodamo maslo in počakamo, da se krompir ohladi, nato pa dodamo moko, jajce in sol. Hitro vgnetemo testo, razvaljamo na pomokani deski, potresemo s peteršiljem in z dušenim zeljem. Testo trdno zvijemo – štrukelj naj meri v preseku največ 5 centimetrov, ga razrežemo ga na 20 cm konce.

Vsakega posebej zavijemo v pomaščeno alufolijo in kuhamo v kropu 25 minut. Štruklje vzamemo iz vode, odvijemo in previdno razrežemo, ker se plasti ne držijo trdno skupaj. Na ogrete krožnike polijemo eno zajemalko omake, nanjo položimo meso, poleg pa štruklje, ki jih lahko zabelimo z zlato prepraženimi drobtinami.

Prejšnja novica
Recepti
27. 12. 2021

Orehova nočna potica

Naslednja novica
Mesne jedi
02. 03. 2022

Domača Žolca

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke