Kuhana govedina v solati
Sestavine:
- kuhana govedina (meso iz juhe), ali pa dobrih pol kilograma bočnika ali podplečne ribice
- 1 do 2 srednje veliki čebuli (rumeni ali beli)
- strok ali dva česna, olivno olje (lahko tudi sončnično ali bučno), sveže mleti črni poper, sol, kis po izbiri
Priprava
Govedino skuhamo v juhi ali pa skupaj z zelenjavo posebej za solato in v tem primeru lahko porabimo v solati tudi kuhano zelenjavo (korenje, zelena, koleraba). Meso, ki se je ohladilo, zrežemo na tanjše trakove ali manjše, ne predebele koščke in stresemo v solatno posodo. Potem narežemo čebulo (na kocke, lističe ali obročke – po želji), sesekljamo česen in ga potresemo po mesu, nato pa začinimo s soljo, poprom, oljem in kisom. Vse skupaj dobro premešamo, pustimo stati na hladnem (ne v hladilniku) uro ali dve in postrežemo.