Karbonara z bučkami
Sestavine
- 15 dag na kocke narezane slanine
- 4 srednje velike bučke
- 2 stroka česna
- 2 rumenjaka
- 5 žlic sladke smetane
- 6 dag parmezana
- 30 dag širokih rezancev
Priprava
Slanino pražimo v večji ponvi toliko časa, da postane hrustljava in zlate barve. Bučke operemo in naribamo ter dodamo k slanini. Kuhamo 8 minut oziroma toliko časa, da se bučke zmehčajo. V drugi posodi zmiksamo rumenjaka in smetano, ki smo ju prej solili in poprali, ter vlijemo k bučkam in slanini.
Rezance skuhamo po navodilih in jih s kleščami za testenine prelagamo v posodo, v kateri smo pripravili karbonarino omako. Nato vse skupaj premešamo in dodamo 2 ali 3 žlice vode, v kateri smo kuhali testenine, premešamo in ponudimo skupaj s solato.