• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Karbonara z bučkami

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
08. 07. 2013

Karbonara z bučkami

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 15 dag na kocke narezane slanine
  • 4 srednje velike bučke
  • 2 stroka česna
  • 2 rumenjaka
  • 5 žlic sladke smetane
  • 6 dag parmezana
  • 30 dag širokih rezancev

Priprava

Slanino pražimo v večji ponvi toliko časa, da postane hrustljava in zlate barve. Bučke operemo in naribamo ter dodamo k slanini. Kuhamo 8 minut oziroma toliko časa, da se bučke zmehčajo. V drugi posodi zmiksamo rumenjaka in smetano, ki smo ju prej solili in poprali, ter vlijemo k bučkam in slanini.

Rezance skuhamo po navodilih in jih s kleščami za testenine prelagamo v posodo, v kateri smo pripravili karbonarino omako. Nato vse skupaj premešamo in dodamo 2 ali 3 žlice vode, v kateri smo kuhali testenine, premešamo in ponudimo skupaj s solato.

Prejšnja novica
Recepti
12. 04. 2013

Korenčkova poslastica

Naslednja novica
Namazi
31. 07. 2013

Namaz s sušenim paradižnikom in črnimi olivami

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke