• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Jagodna torta s cimetom

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
06. 12. 2021

Jagodna torta s cimetom

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 17,5 dag mletih mandljev
  • 17,5 dag masla
  • 17,5 dag sladkorja v prahu
  • 17,5 dag moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 celo jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica ruma
  • 45 dag jagod
  • sladkor v prahu za potresanje
  • sladoled z okusom jogurta

Priprava

Moko zmešamo s pecilnim praškom, nato dodamo zmlete mandlje, sladkor, cimet, maslo, jajce in jajčni rumenjak in rum ter vse skupaj z žlico zmešamo v gladko zmes. Maso razdelimo na pol in enakomerno razporedimo po tortnem modelu, ki smo ga namazali z maslom – pazimo, da nima zračnih mehurčkov. To najlaže naredimo z dvema vilicama ali z žlico. Povrh naložimo narezane jagode in prek tega damo preostalo maso po jagodah ter jo poravnamo (nič hudega ni, če se razleze med jagode). Tako pripravljeno torto postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 180 ºC (če imamo ventilatorsko pečico, pa na 160 ºC), in pečemo 1 uro ali uro in pet minut. Občasno preverimo obarvanost zgornje ploskve (vsaj po 40 minutah) in jo prekrijemo z alufolijo, če je preveč rjava. Torta naj bo zlato rjava, ko jo vzamemo iz pečice. Ohladimo jo v pekaču (z nožem odluščimo robove), potisnemo jo na servirni krožnik in potresemo s sladkorjem v prahu. Ko jo ponudimo, dodamo kepico sladoleda z okusom jogurta.

Prejšnja novica
Recepti
02. 12. 2021

Čokoladni piškoti

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
07. 12. 2021

Sladka repa z orehi

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke