• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Hladna jagodna torta ali nadevanka

Deli

Natisni

Tatjana Fugger
07. 05. 2020

Hladna jagodna torta ali nadevanka

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

za biskvitno dno
  • 25 dag albertovih maslenih piškotov
  • 10 dag masla
za nadev torte
  • 1 strok vanilije
  • 60 dag skute
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 3 dl sladke smetane
  • 40 dag jagod
  • 5 dag sladkorja v prahu

Priprava

Piškote položimo na alufolijo, prekrijemo s pekipapirjem in s pomočjo valjarja zdrobimo ter damo v posodo. Maslo stopimo in z njim prelijemo drobtine, nato pa jih damo na dno tortnega modela. Vse skupaj postavimo v hladilnik za eno uro, da se osnova strdi.

Priprava nadeva

Skuto (po možnosti iz sladkega mleka) damo v skledo, dodamo zrna iz vanilijinega stroka in sladkor v prahu. Z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.

Prejšnja novica
Recepti
20. 12. 2018

Kvočevi nudlni

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
02. 07. 2020

Bučke, pečena ali na žaru

Popularni recepti

Sladice
20. 08. 2025

Galetta s hruškami in slivami

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Zelenjavno mesne jedi
30. 06. 2025

Polnjene bučke z mletim mesom

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke