• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Sladice
  • Hitra jabolčna pita

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
25. 01. 2023

Hitra jabolčna pita

ds
Hitra jabolčna pita je naboljša, če jo delamo iz več sort jabolk. (Foto Darinka Sebenik)
Sestavine
  • 4 jabolka
  • 4 jajca
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 240 ml mleka
  • 150 g moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • žlička vanilijinega ekstrakta (ali vrečka burbonske vanilije)
  • ščep soli, cimet

Postopek

Jabolka prerežemo na pol in izdolbemo peščišče, nato pa z nožem narežemo tanke rezine in jih zložimo po pekaču (lahko delamo v malih glinenih pekačih in v tem receptu je sestavin za 6 pekačev za eno osebo ali pa večjem pekaču iz jena stekla, vse naenkrat). Najlažje bomo rezine naložili tako, da pekač naslonimo na steno z daljšo stranico in nalagamo rezine eno na drugo, če želimo bolj pokončne rezine in ko porabimo vse, jih postavimo v vodoraven položaj. Lahko pa narežemo malo debelejše rezine in jih polagamo eno na drugo. Pekača ni potrebno mazati z maslom.
Testo pripravimo tako, da jajca in sladkor stepemo z miksarjem, dodamo 3 žlice stopljenega masla, nato mleko. Moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom dodamo zmesi, nato pa še vanilijin ekstrakt in ščep soli. Dobljeno maso polijemo po jabolkih, potresemo z res malo cimeta po vrhu in pečemo v pečici, ki smo jo prej ogreli na 175°C 40 do 45 minut.
Ponudimo jih lahko s kepico vanilijinega sladoleda.

Prejšnja novica
Brezmesne slane jedi
20. 12. 2022

Ajdovi žganci

Naslednja novica
Mesne jedi
07. 03. 2023

Pečena dimljena polsuha šunka

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke