Gratiniran brstični ohrovt
Sestavine
- 500 g brstičnega ohrovta
- 4 kosi čevapčičev
- 4 rezine slanine
- sol, poper, timijan, origano
- 1,8 dl kisle smetane
- 1 jajce
- 80 g naribanega ementalerja, 80 g naribanega ovčjega sira
- maslo, drobtine za pekač
Postopek
Čevapčiče narežemo na nekaj milimetrov debele kolute, slanino pa na 1 cm široke trakce in vse skupaj prepražimo. Ko dobijo koluti čevapčičev in slanina rahlo zapečeno barvo, jih pretresemo v drugo posodo. V isti ponvi prepražimo brstični ohrovt, če so brsti veliki do 1,5 cm, jih pustimo, sicer jih razpolovimo. Ko jih pražimo, jih solimo in popramo, zalijemo z malo vode in dušimo 5 minut v pokriti ponvi.
Stresemo jih k mesni masi, premešamo, dodamo pest naribanega sira in spet premešamo. Kislo smetano malo solimo, premešamo, dodamo rahlo stepeno jajce, da dobimo enotno zmes. Maso mesa in ohrovta stresemo v pekač, ki smo ga namastili in potresli z drobtinami, po vrhu potresemo nariban sir, prelijemo s kislo smetano in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C od 25 do 30 minut. Ponudimo skupaj s solato.