• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Gratiniran brstični ohrovt

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
02. 03. 2022

Gratiniran brstični ohrovt

Gratirniran brstični ohrovt
Sestavine
  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 4 kosi čevapčičev
  • 4 rezine slanine
  • sol, poper, timijan, origano
  • 1,8 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 80 g naribanega ementalerja, 80 g naribanega ovčjega sira
  • maslo, drobtine za pekač

Postopek

Čevapčiče narežemo na nekaj milimetrov debele kolute, slanino pa na 1 cm široke trakce in vse skupaj prepražimo. Ko dobijo koluti čevapčičev in slanina rahlo zapečeno barvo, jih pretresemo v drugo posodo. V isti ponvi prepražimo brstični ohrovt, če so brsti veliki do 1,5 cm, jih pustimo, sicer jih razpolovimo. Ko jih pražimo, jih solimo in popramo, zalijemo z malo vode in dušimo 5 minut v pokriti ponvi.

 

Stresemo jih k mesni masi, premešamo, dodamo pest naribanega sira in spet premešamo. Kislo smetano malo solimo, premešamo, dodamo rahlo stepeno jajce, da dobimo enotno zmes. Maso mesa in ohrovta stresemo v pekač, ki smo ga namastili in potresli z drobtinami, po vrhu potresemo nariban sir, prelijemo s kislo smetano in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C od 25 do 30 minut. Ponudimo skupaj s solato.

Prejšnja novica
Recepti
10. 01. 2022

Kuminove zarebrnice z zeljnatimi štruklji

Naslednja novica
Sladice
30. 03. 2022

Ocvrte miške z jabolki

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke