Čokoladni piškoti
Sestavine
- 600 g mehke moke
- 300 g sladkorja v prahu
- 300 g zmletih orehov
- 300 g masla
- 2 jajci
- malo pecilnega praška
- vanilijin sladkor
- 200 g marmelade iz črnega ribeza
- 200 g čokoladnih ostružkov
Priprava
Moko s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu presejemo na delovno površino ter dodamo koščke hladnega masla, jajci, orehe, vanilijin sladkor in vse skupaj hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v alufolijo in damo počivat v hladilnik za vsaj eno uro.
Na rahlo pomokani delovni površini ohlajeno testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Z nazobčanim modelčkom premera 3 centimetre izrežemo piškote in jih položimo na peki papir. Pečemo jih od 12 do 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.
Marmelado dobro pretlačimo in zavremo, nato pa z njo premažemo kekse ter jih po dva in dva sestavimo. S preostalo marmelado kekse tenko namažemo po površini in jih, ko se marmelada že strdi, povaljamo v čokoladnih ostružkih.