• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Čokoladni eklerji

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
02. 01. 2013

Čokoladni eklerji

Sestavine

  • 1 skodelica vrele vode
  • pol skodelice masla (stopljenega)
  • 1 skodelica moke
  • 4 jajca
  • 25 dag pretlačene skute
  • 2 vanilijina pudinga (mleko po receptu na vrečki)
  • 3 dl sladke smetane
  • čokoladni preliv

Priprava

Priprava testa – Vrelo vodo, maslo in moko zmešamo skupaj. V to maso dodamo tudi jajca, vendar  najprej eno, da ne zakrkne, nato pa preostala tri. Dobljeno maso zlijemo v ploščat pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in pečemo 30 minut v pečici ogreti na 200°C. Testo vzamemo iz pečice, da se ohladi in bo napihnjeno ter luknjičavo – prav to namreč želimo.

Priprava nadeva – Skuto dobro pretlačimo in malo solimo. Skuhamo puding in še vročega vlijemo na skuto. Vse skupaj dobro premešamo z in maso prelijemo ohlajeno testo. Pecivo postavimo na hladno, da se skuta in puding dobro strdita in nato premažemo s stepeno sladko smetano.  Za okraševanje uporabimo čokoladni preliv (lahko šele ko so kosi na krožniku, da je še bolj dekorativno).  Nato eklerje narežemo na želeno velikost (npr: 3 x 5 centimetrov) in ponudimo.

Prejšnja novica
Recepti
20. 12. 2012

Sadna biskvitna rezina

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
17. 02. 2013

Boršč

Popularni recepti

Anton Jarc
Tradicionalne, praznične jedi
02. 12. 2025

Bujta repa

Anton Jarc
Brezmesne slane jedi
01. 10. 2025

Rdeče zelje s krompirjem

Sladice
20. 08. 2025

Galetta s hruškami in slivami

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2025. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke