Čokoladni eklerji
Sestavine
- 1 skodelica vrele vode
- pol skodelice masla (stopljenega)
- 1 skodelica moke
- 4 jajca
- 25 dag pretlačene skute
- 2 vanilijina pudinga (mleko po receptu na vrečki)
- 3 dl sladke smetane
- čokoladni preliv
Priprava
Priprava testa – Vrelo vodo, maslo in moko zmešamo skupaj. V to maso dodamo tudi jajca, vendar najprej eno, da ne zakrkne, nato pa preostala tri. Dobljeno maso zlijemo v ploščat pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in pečemo 30 minut v pečici ogreti na 200°C. Testo vzamemo iz pečice, da se ohladi in bo napihnjeno ter luknjičavo – prav to namreč želimo.
Priprava nadeva – Skuto dobro pretlačimo in malo solimo. Skuhamo puding in še vročega vlijemo na skuto. Vse skupaj dobro premešamo z in maso prelijemo ohlajeno testo. Pecivo postavimo na hladno, da se skuta in puding dobro strdita in nato premažemo s stepeno sladko smetano. Za okraševanje uporabimo čokoladni preliv (lahko šele ko so kosi na krožniku, da je še bolj dekorativno). Nato eklerje narežemo na želeno velikost (npr: 3 x 5 centimetrov) in ponudimo.