• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Čokoladni eklerji

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
02. 01. 2013

Čokoladni eklerji

Sestavine

  • 1 skodelica vrele vode
  • pol skodelice masla (stopljenega)
  • 1 skodelica moke
  • 4 jajca
  • 25 dag pretlačene skute
  • 2 vanilijina pudinga (mleko po receptu na vrečki)
  • 3 dl sladke smetane
  • čokoladni preliv

Priprava

Priprava testa – Vrelo vodo, maslo in moko zmešamo skupaj. V to maso dodamo tudi jajca, vendar  najprej eno, da ne zakrkne, nato pa preostala tri. Dobljeno maso zlijemo v ploščat pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in pečemo 30 minut v pečici ogreti na 200°C. Testo vzamemo iz pečice, da se ohladi in bo napihnjeno ter luknjičavo – prav to namreč želimo.

Priprava nadeva – Skuto dobro pretlačimo in malo solimo. Skuhamo puding in še vročega vlijemo na skuto. Vse skupaj dobro premešamo z in maso prelijemo ohlajeno testo. Pecivo postavimo na hladno, da se skuta in puding dobro strdita in nato premažemo s stepeno sladko smetano.  Za okraševanje uporabimo čokoladni preliv (lahko šele ko so kosi na krožniku, da je še bolj dekorativno).  Nato eklerje narežemo na želeno velikost (npr: 3 x 5 centimetrov) in ponudimo.

Prejšnja novica
Recepti
20. 12. 2012

Sadna biskvitna rezina

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
17. 02. 2013

Boršč

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke