• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Čemaževa sol

Deli

Natisni

Franc Uršič
07. 04. 2015

Čemaževa sol

Foto: Franc Uršič

Sestavine

  • 1 kg debele soli (sol slovenskih solin vsebuje več kot 80 mineralov)
  • 20 dag čemaža

Priprava

čemaž zmeljemo v multipraktiku (lahko ga tudi drobno nasekljate), zmešamo s soljo in pustimo stati kakšno uro, ali več, da se aroma in barva vpijejo v sol. Posušimo v sušilniku ali pečici (ne smer biti ogreta na več kot 60 °C). Grudice, ki se naredijo, razbijemo z mikserjem ali zdrobimo z rokami.

Čemaževo sol je treba hraniti v dobro zaprtih steklenih kozarcih, v temnem prostoru, da ostane barva lepo zelena. Na svetlobi namreč čemaž počrni, kar sicer nič hudega, a naravna barva je le naravna.

Uporaba: povsod, kamor dodajamo sol in česen (čemaž).

 

Na spletu je veliko receptov za izdelavo te soli, ta način je samo eden od mnogih, vendar smo se ga odločili objaviti, ker dobite na ta način precej več okusa. Sicer pa je izbira na vaši strani.

Prejšnja novica
Recepti
22. 09. 2014

Domača »vegeta«

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
02. 05. 2015

Rižota iz pire in špargljev

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke