• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Bučke v kompotu

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
27. 09. 2011

Bučke v kompotu

Foto: Anton Jarc

Sestavine

  • 2 kg bučk (očiščene in narezanih naj bo vsaj 1,5 kg)
  • 30 dag sladkorja
  • 3 zavitke vanilijinega sladkorja
  • sok 4 limon
  • 2,5 dl ruma
  • cimet
  • 1 l vode

Priprava

Bučke olupimo, odstranimo semenje in narežemo na majhne koščke. Nato stisnemo limone in z njimi prelijemo koščke, dodamo rum, potresemo s sladkorjem in premešamo ter pustimo stati 6 ur ali več. Če imamo čas, jih občasno premešamo, da se sladkor res dobro stopi. Nato bučke poberemo iz soka na cedilo, preostanek soka, ki smo mu dodali liter vode, pa zavremo. Dodamo bučke, ki naj vrejo 2 minuti, nato pa jih naložimo v kozarce in na koncu enakomerno dolijemo sok. Kozarce zapremo, zavijemo v rjuho ali koc in pustimo, da se dobro ohladijo.

Namig: bučke kuhamo samo toliko časa, da posteklenijo, če jih kuhamo predolgo, bomo namesto kompota imeli bučni pire.

Prejšnja novica
Recepti
30. 08. 2011

Vložena paprika – hitri postopek

Naslednja novica
Recepti
06. 10. 2011

Paprike v manj kislem kisu

Popularni recepti

Anton Jarc
Brezmesne slane jedi
01. 10. 2025

Rdeče zelje s krompirjem

Mesne jedi
01. 10. 2025

Bujta repa

Sladice
20. 08. 2025

Galetta s hruškami in slivami

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke