• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Bučke v kisu

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
27. 09. 2011

Bučke v kisu

Foto: Anton Jarc

Sestavine

  • 3 kg bučk
  • 1 l kisa za vlaganje
  • 3 litre vode
  • 1,5 žlice soli
  • 3 žlice sladkorja
  • nekaj zrn popra
  • česen
  • čebula

Priprava

Bučke olupimo in narežemo na kolobarčke, če so majhne; če so velike, pa očistimo semenje in narežemo na manjše koščke, posolimo in pustimo stati eno uro, nato jih odcedimo. V posodi zavremo kis, vodo in sladkor, dodamo poper, olupljen česen in čebulo ter bučke. Vrejo naj dve do tri minute, nato jih naložimo v kozarce. Kis, ki je ostal, prevremo in enakomerno dolijemo v kozarce, ki jih zapremo, zavijemo v rjuho ali koc in pustimo, da se dobro ohladijo.

Prejšnja novica
Recepti
30. 08. 2011

Vložena paprika – hitri postopek

Naslednja novica
Recepti
06. 10. 2011

Paprike v manj kislem kisu

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke