• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Brstični ohrovt z lešniki in sirom

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
07. 12. 2021

Brstični ohrovt z lešniki in sirom

Foto Anton Jarc

Sestavine:

  • 70 dag brstičnega ohrovta
  • 30 dag čebule
  • 6 dag lešnikov
  • 15 dag sira
  • 4 jajca
  • 3,5 dl sladke smetane
  • žlica masla, žlica krušnih drobtin sol, timijan, poper in muškatni orešček

Postopek:

Brstični ohrovt operemo, očistimo in kuhamo v osoljenem kropu od 5 do 7 minut, nato ga stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo. Olupimo in drobno nasekljamo čebulo ter jo prepražimo na maslu. Nato dodamo na drobno zdrobljene lešnike in timijan, odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi, ter dodamo brstični ohrovt in polovico sira, ki smo ga prej drobno naribali. Pekač premažemo z maslom, potresemo z drobtinami in dodamo brstični ohrovt, ki ga prelijemo z jajcem in smetano, ki smo ju razžvrkljali v drugi posodi ter solili, poprali in dodali tudi še muškatni orešček. Nazadnje potresemo s preostalim sirom in pečemo v pečici, ki je bila prej ogreta na 200 ºC, dobrih 45 minut. Če se nam povrh prehitro zapeče, pokrijemo z alufolijo, ki jo malo pred koncem spet odstranimo, da je lepo hrustljavo. Jed lahko ponudimo kot prilogo k različnim vrstam pečenega mesa z malo omake, lahko pa ga jemo kot glavno jed skupaj s sezonsko solato.

Prejšnja novica
Recepti
06. 12. 2021

Jagodna torta s cimetom

Naslednja novica
Recepti
27. 12. 2021

Orehova nočna potica

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke