• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Brstični ohrovt z lešniki in sirom

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
24. 10. 2011

Brstični ohrovt z lešniki in sirom

Foto: Anton Jarc

Sestavine

  • 70 dag brstičnega ohrovta
  • 30 dag čebule
  • 6 dag lešnikov
  • 15 dag sira
  • žlica masla
  • 4 jajca
  • 3,5 dl sladke smetane
  • žlica krušnih drobtin
  • sol
  • timijan
  • poper
  • muškatni orešček

Priprava

Brstični ohrovt operemo, očistimo in kuhamo v osoljenem kropu od 5 do 7 minut, nato ga stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo. Olupimo in drobno nasekljamo čebulo ter jo prepražimo na maslu. Nato dodamo na drobno zdrobljene lešnike in timijan, odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi, ter dodamo brstični ohrovt in polovico sira, ki smo ga prej drobno naribali. Pekač premažemo z maslom, potresemo z drobtinami in dodamo brstični ohrovt, ki ga prelijemo z jajcem in smetano, ki smo ju razžvrkljali v drugi posodi ter solili, poprali in dodali tudi še muškatni orešček. Nazadnje potresemo s preostalim sirom in pečemo v pečici, ki je bila prej ogreta na 200 ºC, dobrih 45 minut. Če se nam povrh prehitro zapeče, pokrijemo z alufolijo, ki jo malo pred koncem spet odstranimo, da je lepo hrustljavo. Jed lahko ponudimo kot prilogo k različnim vrstam pečenega mesa z malo omake, lahko pa ga jemo kot glavno jed skupaj s sezonsko solato.

Prejšnja novica
Recepti
06. 10. 2011

Paprike v manj kislem kisu

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
27. 10. 2011

Špageti in brokoli

Popularni recepti

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Zelenjavno mesne jedi
30. 06. 2025

Polnjene bučke z mletim mesom

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke