• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Breskvice

Deli

Natisni

Katarina Jerše
03. 05. 2021

Breskvice

Sestavine

testo
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 2,5 dl olja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijin sladkor
  • 4 jajca
  • 8 žlic ostre moke in še 500 g ostre moke
nadev
  • 200 g mletih orehov
  • 4 žlice ruma
  • 1 vrečka vanilijin sladkorja
  • 5 žlic marelične marmelade
  • drobtine izdolbljenih breskev.

Priprava

Priprava testa

Najprej zmiksamo jajca s sladkorjem, vanilijinim sladkorjem, oljem in 8 žlicami moke, da dobimo gladko maso. To pustimo stati 90 min na sobni temperaturi, potem postopoma dodajamo preostalo moko in dobro premešamo. Ko je masa gladka, iz nje oblikujemo kroglice v velikosti lešnika in jih zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice pečemo na programu ventilacije, 12 -15 minut, na 180 °C in pazimo, da ne potemnijo. Še tople izdolbemo s konico noža, da jih potem lahko napolnimo z orehovim nadevom. Drobtin, ki nastanejo pri dolbljenju breskvic, porabimo za nadev.

Priprava nadeva

Mlete orehe, drobtine, vanilijin sladkor, rum in marmelado zgnetemo skupaj, tako da je nadev enakomerno prepojen z rumom in marmelado. Pripravljene polovice napolnimo z nadevom in po dve sestavimo skupaj, da se oblikujejo breskve.

Ko imamo vse breskve sestavljene, si za barvanje pripravimo ekstrakt hruške in jagode. Vsakega razredčimo z vodo in breskve poljubno pobarvamo ter povaljamo po kristalnem sladkorju. Narejene breskve nekaj ur pustimo na pladnju, da se barve malo osušijo.

Prejšnja novica
Recepti
15. 01. 2021

Panirane bučke v pečici

Naslednja novica
Recepti
21. 05. 2021

Borovničeve tortice s smetano

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke