• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Boršč

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
17. 02. 2013

Boršč

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 75 dag rdeče pese
  • 50 dag zelja
  • 30 dag krompirja
  • 12 dag paradižnikove mezge
  • pol korenčka
  • 1 čebula
  • 1,5 l zelenjavne juhe
  • koper
  • žlička sladkorja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 šopek peteršilja
  • sol
  • poper

Priprava

Gomolje pese operemo, olupimo in vse razen enega narežemo na kocke. Zelje operemo in grobo narežemo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Paradižnike operemo, olupimo, odstranimo semena in jih narežemo na kocke. Korenje operemo, ostrgamo in narežemo na manjše kocke. Čebulico olupimo in na drobno sesekljamo. Nato narezano peso, zelje, krompir, paradižnik, korenje in čebulo damo v lonec ter prilijemo z juho. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo dobre pol ure, torej toliko časa, da je vsa zelenjava bolj mehka. Operemo koper, ga sesekljamo in dodamo v lonec skupaj s sladkorjem in kisom ter nato kuhamo še 5 do 10 minut. Na koncu preostali gomolj naribamo bolj na debelo in ga dodamo v boršč, premešamo in pustimo stati na toplem še pet minut ter postrežemo in povrh potresemo sesekljan peteršilj.

Prejšnja novica
Recepti
02. 01. 2013

Čokoladni eklerji

Naslednja novica
Recepti
25. 02. 2013

Krompirjev zvitek z marmelado

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke