• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Bezgova marmelada

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
02. 09. 2022

Bezgova marmelada

Foto Anton Jarc
Sestavine:
  • 1 kg bezgovih jadog
  • 300 g sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka

Postopek
Bezgove jagode osmukamo s kobulov z vilicami, jih operemo, odcedimo, damo v posodo in zavremo. Ko jagode popokajo, jih pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo čim več koščic, ki so v jagodah, ponovno zavremo za 10 minut in šele nato dodamo limonin sok in sladkor. Približno 10 minut po tistem, ko zavre, prenehamo kuhati in nadevamo v kozarce.
To marmelado lahko še popestrimo, in sicer dodamo jabolka in/ali hruške, približno tretjino predpisane količine bezgovih jagod. V tem primeru najprej skuhamo neolupljena jabolka in/ali hruške, nato dodamo bezgove jagode in vse skupaj pretlačimo skozi cedilo, nato pa nadaljujemo po ustaljenem postopku.

Prejšnja novica
Recepti
30. 08. 2022

Slivovi cmoki iz skutnega testa

Naslednja novica
Recepti
12. 09. 2022

Sirup iz malin ali malinovec

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke