• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Ajdova kaša z zelenjavo

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
04. 02. 2025

Ajdova kaša z zelenjavo

ds
Ajdova kaša in zelenjava - zdarvo in dobro (ds)
Sestavine
  • 350 g ajjdove kaše
  • 2 korenčka
  • 1 paprika
  • pol stebla pora
  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčbega olja
  • timijan, peteršilj in voda za kuhanje kaše

Postopek
Ajdovo kašo stresemo na cedilo, speremo pod tekočo vodo in jo v vodi namakamo pol ure. Šele nato jo damo v lonec, dolijemo toliko vode, da je vsaj 1 cm prekrita, solimo. Ko zavre, jo premešamo, temperaturo znižamo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo od 12 do 15 minut. Preverimo kuhanost, da ne bo kaša razkuhana ali premalo kuhana. Če jo kuhamo nenamočeno, jo moramo kuhati nekoliko dalj časa.
Korenček olupimo in narežemo na manjše kocke. Papriko operemo, ji odstranimo sredico in jo narežemo na manjše kocke. Por vzdolž prepolovimo, ga operemo pod vodo in ga tudi narežemo na manjše kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V večji ponvi segrejmo olje, dodamo pripravljeno zelenjavo in solimo, dodamo timijan ter pražimo od 5 do 7 minut. Nato dodamo še ajdovo kašo, pražimo še dve do tri minute, odstavimo, in če je treba, še dosolimo in popramo. Kašo ponudimo kot prilogo k poljubnim mesnim ali zelenjavnim glavnim jedem in jo posujemo z nasekljanim peteršiljem. Hladna je lahko predjed ali pa – tisti lonček, ko vsi hodimo mimo in zajemamo iz njega …

Prejšnja novica
Mesne jedi
15. 01. 2025

Krvavica iz ponve

Naslednja novica
Recepti
10. 02. 2025

Pustni krofi -enostaven recept

Popularni recepti

Zelenjavno mesne jedi
30. 06. 2025

Polnjene bučke z mletim mesom

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke