• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Strokovni Nasveti
  • Govedoreja
  • Nagrajeno meso in mesni izdelki na sejmu AGRA 2022

Deli

Miran Mate
30. 06. 2022

Nagrajeno meso in mesni izdelki na sejmu AGRA 2022

DS
Foto shutterstock

Pod okriljem 60. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki bo praznoval svoj visoki jubilej v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta, je od 18 in 20. maja 2022 na Biotehniški fakulteti, Oddelek za živilstvo v Ljubljani, potekal prvi del 43. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ocenjevanje svežega mesa. 22. in 23. junija je je v Gornji Radgoni sledilo še ocenjevanje mesnih izdelkov.
Strokovna ocenjevalna komisija
Predsednik strokovne ocenjevalne komisije v kategorijah A, B in C je bil prof. dr. Božidar Žlender, Biotehniška fakulteta Ljubljana, podpredsednica pa prof. dr. Lea Demšar, Biotehniška fakulteta Ljubljana, ki je bila  hkrati predsednica komisije za ocenjevanje svežega mesa (kategorija D).
Člani komisije so bili: izr. prof. dr. Tomaž Požrl, dr. Mateja Lušnic Polak, doc. dr. Silvester Žgur, Katja Japelj, Iva Zahija in mag. Marlena Skvarča (vsi iz Biotehniške fakultete Ljubljana), prof. dr. Andrej Kirbiš in dr. Stanka Vadnjal iz Veterinarske fakultete Ljubljana, Tatjana Šubic, univ. dipl. ing., Biotehniški center Naklo, Rosvita Arzenšek Pinter, Izobraževalni center Piramida Maribor, Nuša Ivanuša, Panvita MIR d.o.o., Martin Gregorich, Kras d.o.o., Uroš Morela, Meso Kamnik d.d., Jasmina Himelrajh Kraner, Panvita MIR d.o.o., Nataša Čeranič, Perutnina Ptuj d.o.o., Tatjana Berčič, Pivka perutninarstvo d.d., Marko Dolenc, Mesarija Hribar, proizvodnja in prodaja mesnih izdelkov, Marko Dolenc s.p. in Tomo Lečnik, Mesarija, gostinstvo Lečnik, Alojz Lečnik s.p. Tehnični vodja ocenjevanja je bila Mojca Malenšek iz Biotehniške fakultete Ljubljana.
Na ocenjevanju je sodelovalo 44 podjetij s 458 izdelki, in sicer 40 slovenskih, 3 hrvaška ine eno avstrijsko podjetje.
Strokovna komisija je izdelke nagradila z 31 šampionskimi naslovi, z eno veliko zlato medaljo, 97 zlatimi medaljami, 41 zlatimi medaljami za tržno ponudbo, 181 srebrnimi, 41 srebrnimi medaljami za tržno ponudbo, z 42 bronastimi ter z 9 bronastimi medaljami za tržno ponudbo.
Veliko zlato medaljo  je v skupini Suho meso prejel izdelek Kraški cvet, proizvajalca Kras d.o.o.
Šampioni kakovosti – izdelki, ki so tri leta zaporedoma dobili zlato medaljo
Kategorija A,B in C

Pršut kosi Celjske mesnine d.o.o.
Pašteta z bučnimi semeni Kodila d.o.o.
Prekmurska šunka Kodila d.o.o.
Kulen Košaki tovarna mesnih izdelkov d.o.o.
Krpanove telečje hrenovke Kras d.o.o.
Polenovka z rožmarinom, Minute Mercator IP, d.o.o.
Polenovka s tartufi, Minute Mercator IP, d.o.o.
Polenovka po mediteransko, Minute Mercator IP, d.o.o.
Polenovka s sušenimi paradižniki, Minute Mercator IP, d.o.o.
Polenovka po istrsko, Minute Mercator IP, d.o.o.
PePi piščančja posebna klobasa Meso izdelki Žerak, Marko Žerak s.p.
Hrenovke AVE Panvita MIR d.d.
Domači suhi ocvirki AVE Panvita MIR d.d.
Piščančji medaljoni Perutnina Ptuj d.o.o.
Poli light (30 % zmanjšana vsebnost maščob) Perutnina Ptuj d.o.o.
Poli hrenovka Perutnina Ptuj d.o.o.
PEPE piščančji fingersi brez glutena Perutnina Ptuj d.o.o.
Poli Perutnina Ptuj d.o.o.
Kategorija D
Burger z angusom 400g Celjske mesnine d.o.o.
Argentinski steak z dežele 300g Celjske mesnine d.o.o.
Sveži domači piščanec Galjot – Adrijan Galjot NDDK
Suho zorjen T-Bone steak Kmetija Čas d.o.o.
Suho zorjen Tomahawk steak Kmetija Čas d.o.o.
Suho zorjen steak Kmetija Čas d.o.o.
Piščančja nabodala s sirom Mesnica in trgovina Matves Irena s.p.
Marinirani ribsi Mesnine Štajerske d.o.o.
Kamniški odščipanci z mesnato slanino brez “E” Meso Kamnik d.d.
Balkanski čevapčiči 480g Panvita MIR d.d.
Piščančje meso po italijansko Perutnina Ptuj d.o.o.
Piščančji curry Perutnina Ptuj d.o.o.
Vok okus poletja Perutnina Ptuj d.o.o.

 

Priznanje za inovatorstvo – kategorija B in za tržno ponudbo mesa – kategorija D so prejele Celjske mesnine d.o.o.
 
Priznanje za varovalne mesnine – kategorija C je prejela Perutnina Ptuj d.o.o, ki je prejela tudi posebno priznanje nosilca kakovosti, ki je tudi jubilejna nagrada ob 60. jubileju sejma AGRA.
 

Prejšnja novica
Strokovni nasveti
29. 06. 2022

Suh in čist parkelj

Naslednja novica
Strokovni nasveti
01. 07. 2022

Hitre rešitve ob visokih temperaturah ozračja

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke