• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Strokovni Nasveti
  • Sadjarstvo in vinogradništvo
  • 21. oktober – dan jabolk

Deli

obvestilo MKGP
21. 10. 2022

21. oktober – dan jabolk

Foto: Naša super hrana

V okviru kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.
 
Stojnice na katerih bo možno poizkusiti več različnih sort jabolk z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« bodo postavljene v:
 
Ljubljani na Prešernovem trgu, nakupovalnem središču Citypark in Aleja,

Mariboru na Glavnem trgu in nakupovalnem središču Europark ter v

Celju v nakupovalnem središču Citycenter.
 

Dogodek se bo na vseh lokacijah odvijal v petek, 21. oktobra od 10. do 15. ure in bo odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. Promocijske aktivnosti bo spremljal slogan  »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«, s čimer še dodatno poudarjamo pomen izbire jabolk iz naše bližine.
V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo jabolk, ki po kakovosti resnično izstopajo
 
V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo kakovostnih jabolk, saj našo deželo odlikujeta vrhunska klima in zemlja za pridelovanje. Slovenska jabolka so z vidika kakovosti resnično nadpovprečna, kar potrjujejo tudi meritve kakovosti.
 
Zelo pomembno je, da so jabolka pridelana na čim bolj naraven način ter da jih sadjarji oberejo v optimalnem obiralnem času. Prav tako je ključnega pomena, da so poti od hladilnika do trgovine čim krajše, saj lahko tako potrošniki v jabolku užijejo največ vitaminov, sočnosti in svežine.

Prejšnja novica
Novice
19. 10. 2022

Ženske na podeželju – mnogokrat spregledan potencial

Naslednja novica
Evropa in Svet
25. 10. 2022

Zaščiteno porekla za vino in sol

Aktualno

Novice
12. 08. 2025

Vozličasti dermatitis ne ponehuje

Gospodarstvo
08. 08. 2025

Kdo posluša kmeta

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke