• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Gospodarstvo
  • Odkupne cene mleka v Sloveniji -10/2011

Deli

Darinka Sebenik
04. 01. 2012

Odkupne cene mleka v Sloveniji -10/2011

Foto: Darinka Sebenik

Po podatkih tržnoinformacijskega sistema (TIS), ki deluje v okviru Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja, je bila oktobra 2011 povprečna odkupna cena surovega mleka, franko rampa mlekarna 34,15 evra za 100 kilogramov mleka (septembra 32,57 evra za 100 kilogramov). Preračunano na vsebnost 3,70 odstotka mlečne maščobe in 3,15 odstotka beljakovin, do 100 tisoč mikroorganizmov in do 400 tisoč somatskih celic, pa je bila povprečna odkupna cena 32,54 evra za 100 kilogramov mleka (septembra 32,57 evra za 100 kilogramov). Vse mlekarne skupaj so oktobra 2011 odkupile 28.851.493 kilogramov mleka (septembra 28.506.917 kilogramov).

 

Odkupne cene mleka pri odkupovalcih v Sloveniji

Mesečno poročilo za cene pri odkupovalcih v oktobru kažejo, da je bila ponderirana odkupna cena 32,04 evra za 100 kilogramov mleka, preračunano na standardno kakovost (3,7 % masti, 3,15 % beljakovin) pa 28,04 evra za 100 kilogramov. Oktobra so odkupili 39.856.146 kilogramov mleka.

Prejšnja novica
Gospodarstvo
28. 12. 2011

Šestih novih javnih razpisov iz PRP

Naslednja novica
Slovenija
05. 01. 2012

Novi standardi za zaščito kokoši nesnic

Aktualno

Evropa in Svet
30. 06. 2025

Združitev Arle in DMK

Evropa in Svet
27. 06. 2025

Prvi ukrep novega nemškega kmetijskega ministra

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke