• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Strokovni Nasveti
  • Govedoreja
  • Japonska letos država partnerka na sejmu

Deli

Darinka Sebenik
23. 08. 2022

Japonska letos država partnerka na sejmu

Foto DS
Japonci so izredno ustrežljivo stopili pred fotoaparat in bili nasploh zelo prijazni (Foto DS)

Japonska, dežela vzhajajočega sonca! Za mnoge od nas je to dežela tam nekje daleč stran. Kot vemo, je njihova kulinarika nekoliko drugačna od evropske. Med posebnostmi, ki smo si jih ogledali na sejmu AGRA 2022, so bile japonske slive v soli in govedina wagyu. Dejstvo je, da so izjemno znani prav po tem govejem mesu. Glede na velikost japonskih kmetij to niso velike vzreje. Pomembno je, da je meso čim bolj pravilno prepredeno z maščobo (marmorirano). Kilogram vakuumsko pakiranega mesa stane na evropskem trgu približno 200 evrov, na Japonskem pa tudi več kot 100 evrov. To velja za ceno mesa, ki ga vidite na fotografiji, saj je ta odvisna od stopnje marmoriranosti. Bolj je marmorirano, dražje je. Posebnost tega mesa so tudi začimbe, ki jih imajo posebej zanj. Biti mora predvsem čim manj pečeno. Okus je nekaj posebnega in meso se v ustih dejansko raztopi.

Prejšnja novica
Gospodarstvo
20. 08. 2022

Predsednik republike Borut Pahor odprl jubilejni 60. Kmetijsko-živilski sejem AGRA

Naslednja novica
Gospodarstvo
24. 08. 2022

Navodila za uveljavljanje primera višje sile zaradi suše v letu 2022

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke