• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Evropa in svet
  • Srebrno priznanje na World cheese awards

Deli

Katarina Brence
23. 11. 2016

Srebrno priznanje na World cheese awards

Foto: Katarina Brence

Že dalj časa z zanimanjem spremljamo številna tuja tekmovanja in ocenjevanja sirov in zdelo se nam je, da je prišel, ko se lahko na svetovni sirarski zemljevid vključi tudi Slovenija.

 

V četrtek, 16. 11. 2016 je v španskem San Sebastianu  že devetindvajsetič zapored potekalo mednarodno sirarsko tekmovanje World cheese awards. To je za največje sirarsko ocenjevanje na svetu,  na katerem sodeluje več kot trideset držav. Dvestopetdeset članska komisija ocenjuje približno tri tisoč vzorcev sira, ki so deljeni v več kategorij. Na podlagi točkovanja ob koncu razglasijo absolutnega zmagovalca, siri, ki prejmejo zadostno število točk, pa so prejemniki bronastega, srebrnega, zlatega ali super zlatega odličja.

 

Slovenija do letos še ni imela svojega predstavnika na tem ocenjevanju. Zato smo se odločili in poslali sir Kozovč, katerega posebnost je predvsem ta, da je izdelan iz mešanice kozjega in ovčjega mleka. Kombinacija mleka, postopek izdelave in nekajmesečno zorjenje v kleti siru doprinese posebno in edinstveno aromo ter bogat in poln okus.

 

Sir Kozovč povezuje arome in okuse zaradi katerih ga uvrščamo med svoje top gurmanske sire, ob tem pa je izjemno priljubljen tudi med našimi strankami, zaradi česar odločitev, da v Španijo pošljemo ravno ta sir, ni bila težka.

Prejšnja novica
Strokovni nasveti
17. 11. 2016

Gnojevko lahko razvažate do sredine decembra

Naslednja novica
Strokovni nasveti
02. 12. 2016

Še ena pomoč pridelovalcem mleka

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke