• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Dogodki
  • Prihaja 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

Deli

Obvestilo KGZS
15. 05. 2024

Prihaja 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

Od 17. do 19. maja bo v Minoritskem samostanu na Ptuju potekal 35. festival Dobrote slovenskih kmetij, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.
Na osrednji slovenski kulinarični prireditvi se bo predstavila kulinarična ponudba slovenskih kmetij. V okviru prireditve poteka tudi ocenjevanje najboljših izdelkov, saj jih komisija pod svoj drobnogled vzame tudi več kot tisoč, dobrote pa je na stojnicah mogoče tudi pokusiti. Peter Pribožič, vodja organizacijskega odbora, je povedal, da se ocenjuje 17 skupin različnih izdelkov, okoli 800 pa bo nagrajenih. Letos se posebej predstavlja Pomurje kot pokrajina in kruh, povezan s to pokrajino.
Andrej Rebernišek, direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj je na festival povabil vse ljubitelje slovenskega podeželja, predvsem pa šole in vrtce.
Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj, je dejala, da organizatorji pripomorejo k prepoznavnosti slovenske hrane, »ker pa je letos pokroviteljstvo festivala prevzela predsednica države Nataša Pirc Musar, je to še dodatna teža,« je dejala.
Predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič se je zahvalil Mestni občini Ptuj, Kmetijsko gozdarskemu zavodu Ptuj, kmetijskim svetovalcem in kmetijam, ki se udeležujejo tega festivala. Poudaril je, da je se je v letih obstoja festivala marsikaj spremenilo, ni pa se spremenila ljubezen do zemlje in zavedanje, da je treba pri pridelavi in predelavi hrane upoštevati tudi sodobne okuse.
Na dan odprtja festivala bo v kleti Minoritskega samostana potekal strokovni posvet Slovenska super živila skozi čase, na katerem bodo govorci razpravljali o izzivih za pridelavo in oskrbo s slovenskimi super živili skozi letne čase, dobrotah slovenskih kmetij skozi strokovna senzorična ocenjevanja na poti ponudbe slovenskih super živil ter se dotaknili vprašanja, kako pridobiti več lokalnih živil in živil iz shem kakovosti v javne zavode.

Prejšnja novica
Dogodki
02. 04. 2024

Vabilo – Dobro počutje živali na ekoloških kmetijah

Naslednja novica
Dogodki
16. 05. 2024

Ogled in predstavitev poskusov z zelenjadnicami

Aktualno

Evropa in Svet
27. 06. 2025

Prvi ukrep novega nemškega kmetijskega ministra

Strokovni nasveti
27. 06. 2025

Varstvo soje

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke