Posvet Ptujski lük
Vabljeni na posvet Slovenskega združenja za integrirano pridelavo zelenjave. Tema letošnjega posveta je: Ptujski lük – od tradicije do geografske označbe. Posvet bo v torek, 27.1.2015, v modri dvorani v kongresnega centra hotela Thermana Park Laško.
Program:
9.30 – 10.00 Registracija udeležencev
10.00 – 10.15 Otvoritev posveta
10.15 – 11.00 Tehnologija pridelave čebule: Miša Pušenjak, KGZS – Zavod Maribor
11.00 – 11.45 Pregled najpomembnejših bolezni čebule in njihovo obvladovanje: Mario Lešnik, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
11.45 – 12.15 Izkušnje s pridelavo Ptujskega lüka na Ptujskem polju: Anja Pignar, pridelovalka
12.15 – 13.00 Odmor z degustacijami jedi iz Ptujskega lüka
13.00 – 13.30 Ali kupci dovolj spoštujejo slovensko zelenjavo? Anja Marjetič in Irena Rotar, Engrotuš d.o.o.
13.30 – 14.00 Pomen shem kakovosti za proizvajalce in potrošnike: Vlasta Grašek, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
14.00 – 14.30 Zaščitimo slovenske kmetijske pridelke in živila: Jelka Potočnik, Inštitut KON-CERT Maribor
14.30 – 15.00 Diskusija in zaključek posveta
Prijave zbiramo do 23. 1.2015 oz. do zasedbe mest na tel.: 051 217 435 in na e-mail: info@zelenjava-pikapolonica.si
Udeležba na posvetu je brezplačna!