• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Dogodki
  • Mednarodni festival marmelada 2015

Deli

Alja Rabzelj
04. 08. 2015

Mednarodni festival marmelada 2015

Foto: Alja Rabzelj

Vsaka gospodinja ima svoj recept za najboljšo marmelado, ki jo izdela iz skrbno izbranih in le najboljših sestavin. Odlične sadne, zelenjavne in mešane marmelade, morda tudi bolj drzne: s čilijem, žajbljem, ingverjem iz rdeče pese … Vse so odlične, a le tiste, ki jih z vsemi možnimi točkami oceni tričlanska strokovna komisija iz Biotehniške fakultete v Ljubljani pod vodstvom dr. Tomaža Požrla, so popolne.

 

Kuhate marmelade le zase, morda še za prijatelje ali celo za sladokusni trg? Imate radi nove izzive? Vabimo vas, da tri (3) manjše kozarčke sladkih skrivnosti iz vaših shramb pošljete na ocenjevanje marmelad za 3. mednarodni Festival MARMELADA 2015. Strokovna komisija, ki ima za sabo že več kot 200 ocenjenih vzorcev za festival, bo pri ocenjevanju najbolj pozorna na naslednje senzoričnih lastnosti, in sicer na barvo, konsistenco, vonj in okus. Si upate pomisliti, da ravno vaša umetnina prejme laskavi naziv popolna marmelada?

 

Mednarodni festival združuje tradicijo, šege in navade ter izvirne izdelke, ki jih spreminja v edinstveni kulinarični spomin(ek). »To je edina tovrstna prireditev v Sloveniji takega obsega in pomena. Pomembna pa je, ker opozarja in izpostavlja eno prehransko sestavino in ker ima pomembno izobraževalno noto,« pravi priznani etnolog dr. Janez Bogataj.

 

Skrivnostna marmeladna omama 3. mednarodnega Festivala MARMELADA 2015, ki je sestavljen iz ocenjevanja vzorcev marmelad in pestre festivalske sobote, bo letos potekala v soboto, 29. avgusta 2015, v središču Trebnjega. Festivalsko dogajanje bo z marmelado prepletlo in povezalo kreativno kulinariko, glasbo, petje in ples, strokovna predavanja, degustacije in še marsikaj.

 

Vas zanima kako sodelovati? Pošljite izpolnjeno prijavnico in tri manjše kozarčke enega okusa marmelade na naslov: ZTR, Gubčeva cesta 28, 8210 Trebnje. Vzorce zbiramo do petka, 21. avgusta 2015.

 

Dodatne informacije:

Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline // Društvo za razvoj in oživitev Trebnjega

Alja RABZELJ

Telefon: 031 838 825, e-pošta: alja.rabzelj@dobrote-dolenjske.si

Prejšnja novica
Dogodki
24. 07. 2015

Tridnevni konjeniški tabor

Naslednja novica
Dogodki
07. 08. 2015

Svetovno prvenstvo v ročni molži

Aktualno

shuttertock
Gospodarstvo
16. 06. 2025

Žita, oljnice, krompir in mleko na borzi 16. 6. 2025

Evropa in Svet
11. 06. 2025

Kitajski protidampinški postopek za svinjino iz EU

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke