• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Dogodki
  • Ekološko kmetijstvo – slovenski trg pričakuje več

Deli

Dr. Jože Podgoršek
27. 05. 2016

Ekološko kmetijstvo – slovenski trg pričakuje več

Foto: Franc Uršič

Uradni podatki o rasti števila ekoloških kmetij po letu 2011 so spodbudni. Ali se to izraža tudi v ponudbi ekoloških živil v lokalnih preskrbnih verigah? Kje so priložnosti za ekološke kmete, kako naj se organizirajo in povežejo z večjimi odjemalci v trgovini in v javnem sektorju? Kako zagotoviti trajnostno, uspešno in pravično partnerstvo?

Vabimo vas na posvet Ekološko kmetijstvo – slovenski trg pričakuje več, ki bo v torek, 31. 5. 2016, od 9:30 do 13:45 na zavodu Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Sevno 13, 8000 Novo mesto. Posvet organizirata Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sklopu obeležja 130 letnice zavoda Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma.

Udeležba na posvetu je brezplačna, obvezna pa je registracija na e-naslov: info@vsgrm.unm.si s pripisom udeležba na delavnici.

Program posveta

9.30 – 10.00 registracija udeležencev

10.00 – 10.30 pozdravni nagovori in otvoritev posveta

Predstavitev dobrih praks:

10:30 – 10:50 Sodelovanje ekološke kmetije s trgovskimi verigami – Zvone Černelč, ekološki kmet

10:50 – 11:10 Vloga Združenja ekoloških kmetov pri ponudbi ekoloških pridelkov za javne naročnike – Boris Uranjek, predsednik združenja za ekološko kmetijstvo SV Slovenije

11:10 – 11:30 Izkušnje socialne zadruge Dobrina pri trženju ekoloških pridelkov – Milojka Fekonja/ Denis Ploj – Zadruga Dobrina, Jurovski dol

11:30 – 11:50 Organiziranost GIZ Ekokrepko in trženje ekoloških mlečnih izdelkov – Sandra Turnšek, Mlekarna Krepko, Laze pri Logatcu

11:50 – 12:10 Izkušnje KZ Šaleška dolina pri povezovanju ekoloških kmetov – Ivan Drev, direktor KZ Šaleška dolina, Šoštanj

12:10 – 12:30 odmor za kavo

12:30 – 13:30 okrogla miza Tržna pridelava ekoloških živil – težava ali priložnost?

Kje so razlogi za relativno počasno rast tržne ekološke pridelave hrane v Sloveniji? S katerimi ukrepi lahko pospešimo pridelavo in s tem predelavo in ponudbo slovenske ekološke hrane?

Vabljeni sogovorniki: predstavniki MKGP, ZZS, KGZS, FKBV, i-KonCert in uporabnikov ter predavatelji.

13:30 – 13:45 Vprašanja in pobude sodelujočih in zaključki

Prejšnja novica
Dogodki
10. 05. 2016

Seminar o nanosu fitofarmacevtskih sredstev

Naslednja novica
Dogodki
02. 06. 2016

Evropska razstava krav črno-bele pasme

Aktualno

food.future
Novice
16. 10. 2025

Svetovni dan hrane

KGZS
Novice
14. 10. 2025

Obvestilo vinogradnikom – zlata trsna rumenica za leto 2025

Anton Jarc
Brezmesne slane jedi
01. 10. 2025

Rdeče zelje s krompirjem

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke