Darinka Sebenik, 09/09/2021

Panirane bučke v pečici

Foto: Darinka Sebenik

Sestavine: 2 bučki, 70 g mozarele, 1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, sol, poper, 1 strok česna, 1 dl oljčnega olja + 1 žlica olja, krušne drobtine.

Priprava

V posodici zmešamo olje, sol, poper in strt strok česna. Bučki narežemo na rezine, kolute, debele približno 1 cm, ki jih damo v skledo in prelijemo z oljnim prelivom. Temeljito jih premešamo. Krušne drobtine stresemo na papir, v njih povaljamo kolute in jih posamezno zlagamo na peki papir, položen po dnu ploščatega pekača. Ko so vsi koluti na pekaču, jih pečemo od 15 do 20 minut v prej ogreti pečici pri 200 °C.

Nato pripravimo drugi del, in sicer olupimo čebulo, jo narežemo na kocke in karameliziramo na žlici olja. Očistimo in na kocke narežemo tudi rdečo papriko in jo dodamo k čebuli. Premešamo, pokrijemo in dušimo. V tem času mozarelo narežemo na majhne kocke, in na vsak kolut damo dve kocki, po nadevu s papriko in čebulo. Damo jih v pečico in jih na 180 °C, pečemo še 15 minut.

view counter