Darinka Sebenik, 07/17/2020

SweeTango®, drugo leto na trgu

Lani je pet držav pridelovalk (Nemčija, Švica, Avstrija, Italija in Španija) dalo prvič na trg poletno jabolko SweeTango®, ki je po javnomnenjskih raziskavah hrustljav in svež, kot kateri koli drug poletni sadež. Primer, kako se približati jabolko potrošniku, v poplavi sadja je tudi letošnja marketinška kampanja. Skupaj je stopilo pet držav, tako da so sredstva za reklamo zagotovljena.

Zapisali so: »V celotni verigi - od drevesa do trgovine - z jabolkom SweeTango ™ ravnamo z največjo skrbnostjo, da zaščitimo njegov edinstven videz in okus. Ustvarjanje nove sorte jabolk je namreč počasen, zapleten proces. Da pridemo do želenega rezultata lahko traja desetletja križanj za križanjem. In ker nam je uspelo, naša mlada drevesa SweeTango ™ sadimo ročno in jih skrbno negujemo v prvih 12-18 mesecih življenja. Kasneje se naša drevesa preselijo v večje sadovnjake v bližini, kjer jih optimalno oskrbimo s hranili, vodo in sončno svetlobo, zaščitimo pred škodljivci in zimsko zmrzaljo. Drevesa SweeTango ™ imajo gosto listje, zaradi česar lahko naša jabolka pravočasno dozorijo. Da jablana začne dajati plodove lahko traja 3 leta.

Ročno obiranje

Od sredine avgusta do novembra je SweeTango ™ zrel in začne so natančno ročno obiranje samo dovolj zrelih jabolk, kar pomeni, da jablano obiramo dalj časa. Jabolka so zelo nežna in ker imajo močan pecelj, ga je treba med nabiranjem odrezati; v nasprotnem primeru lahko poškodujemo ostala jabolka.

Dostava na trg

Ko so jabolka obrana zložena v zabojčke jih dostavimo na trg, pri tem pa uporabljamo posebne preproge iz pene in manjše kombije, da zagotovimo čim manj udarcev in drugih poškodb. Takoj, ko prispejo na želeno mesto, jih shranimo na hladno, da hranijo svojo svežino, sočnost in drobtino, dokler lahko. Dragi kupci, ne pozabite tega narediti tudi doma!

view counter