Darinka Sebenik, 07/06/2020

Sadni sladoledi

Foto: Sebastjan Jarc

Sladolede lahko pripravimo na osnovi, smetane, vode, sadnega soka ali celo banane. Torkata smo vam pripravili dva recepta:

Sadni sladoled na osnovi smetane

Sestavine: 30 dag sadja (jagode, maline, borovnice, robide), 3 žlice sladkorja v prahu, 1 vanilijin sladkor, 0,5 l smetane za stepanje.
Priprava

Zamrznjeno sadje stresemo visoko v posodo za stepanje, potresemo s sladkorjem, dodamo vanilijin sladkor. Počakamo eno uro, da se malo omehča, prelijemo s sladko smetano in s paličnim mešalnikom naredimo gosto maso. Naložimo v sladoledni model, na primer lučke ali male lončke, ali v večjo posodo, da bomo lahko s kleščami oblikovali kepice, pokrijemo in damo v zamrzovalnik za vsaj dve uri.

 

Sadni sladoled z vodo in smetano

Sestavine: 2,5 dl vode, 20 dag sladkorja, 40 dag sadne kaše ali zamrznjenega sadja, 2,5 dl sladke smetane ali jogurta, sok 1 limone.

Postopek

Vodo in sladkor skuhamo v gost sirup in ga ohladimo. Sadni kaši ali zamrznjenemu sadju dodamo sok limone in sladko smetano. Vse skupaj zmešamo s sirupom in vlijemo v model ter damo v zamrzovalnik. Če želimo, da bo bolj kremast in rahel, ga vsake pol ure premešamo, da dodamo zrak.

view counter