Nina Levičnik, 02/06/2019

Salon penečih vin

Foto: Nina Levičnik

Salon penečih vin Ljubljana, že šesti, ki je del mednarodne mreže Salon of Sparkling Wines, bo v petek, 15. februarja, med 15. in 21. uro. Potekal bo na atraktivni lokaciji v srcu prestolnice - tokrat prvič v Hotelu Slon, ki nudi odlične pogoje za predstavljanje penečih vin na najvišji ravni in je obenem atraktiven in zanimiv za (domače in tuje) obiskovalce. Na salonu, s katerim odpiramo dogajanja na ljubljanski vinski sceni v tem letu, se bo predstavilo do 40 vinarjev. Del salona bo namenjen ponudbi izbrane kulinarike, ki se odlično družijo s penečimi vin in seveda vodene degustacije ter veliko mednarodno ocenjevanje penečih vin. Direktor salona je Rado Stojanovič, katerega podjetne RadoStne prireditve salon soorganizira skupaj s podjetjem Genius loci design d.o.o.

 

Kje

Datum: petek, 15. februar 2019

Delovni čas: med 15. in 21. uro

Lokacija: Hotel Slon, Ljubljana

Cena vstopnice: 25 eur/ 20 eur v predprodaji/ 15 eur za študente (omejena količina)

Prodaja vstopnic: Eventim (predprodaja), recepcija salona (na dan prireditve)

 

Mednarodno ocenjevanje

Število penečih vin in število vinarjev, ki imajo v svojem portfelju peneča se vina, se v zadnjih letih vztrajno povečuje, zato smo se odločili, da ocenjevanje nadgradimo tako, da omogočimo udeležbo vsem vinarjem, tudi tistim, ki se ne bodo predstavili na nobenem od salonov. S tem, ko ocenjevanje odpiramo tudi nesalonskim vinarjem, bomo dobili večji nabor penečih vin in širši pregled na področju penečih vin. Zato želimo ocenjevanje, ki ima mednarodni karakter, nadgraditi z razgrnitvijo rezultatov in razpravo o stanju in trendih na (slovenski in hrvaški) vinski sceni.

 

Rezultati ocenjevanja bodo dvo- nivojski, kar pomeni, da bodo vina razvrščena na dva načina. Podelili bomo dve vrsti priznanj: salonska priznanja – za uvrstitev v sklopu posameznega salona ter velika priznanja mreže – za skupno, generalno uvrstitev.

view counter