Darinka Sebenik, 11/22/2018

Strokovni dan GPZ

Vabimo vas na 11. strokovni dan GPZ, z obeležitvijo 10. obletnice delovanja CBS,v četrtek, 29. novembra, v Čebelarskem domu v Lukovici pri Domžalah s pričetkom ob 10. uri.Tokrat bomo v okviru tradicionalnih strokovnih dni GPZ, slavnostno obeležili 10. obletnico delovanja Centra bikovega semena, ki je od svojega začetka v letu 2008 pomembno vplival na razvoj mlečne prireje v Sloveniji. K sodelovanju smo med drugimi povabili tudi direktorja rejske organizacije Baden Wűrttenberg v Nemčiji, ki nam bo predstavil njegov pogled na genomsko selekcijo in njen razvoj v prihodnosti, predsednika rejskih organizacij za črno-belo in lisasto pasmo v Sloveniji in tudi dva naša izjemna rejca, ki bosta predstavila svoj način dela, ki ju je pripeljal do zavidljivih uspehov.

 

Upamo, da si boste lahko utrgali nekaj časa in se dogodka udeležili. Vsebine so pestre in brez dvoma zanimive ter aktualne. Prosimo pa vas, da vaš cenjeni prihod najavite, saj bomo le tako lahko zagotovili kakovostno organizacijo srečanja.

 

Prijave za udeležbo sprejemamo do torka, 27. 11. 2018 do 11. ure, oziroma do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@gpz.si ali po telefonu 01 721 88 41.

 

PROGRAM PRIREDITVE

10:00  Pozdrav, uvodna beseda - Marko Dolinar,  predsednik GPZ z.o.o.

10:15  10 let delovanja Centra bikovega semena GPZ - Anton Darovic, vodja CBS, GPZ z.o.o.

10:45  Prispevek CBS k razvoju govedoreje v Sloveniji - Aleš  Kotnik, predsednik ZDRLPS, Gašper Napotnik, predsednik DRGČBPS

11:15  Rezultati genomske selekcije v praksi in pogled na selekcijo pri molznicah v prihodnosti - Dr. Alfred Weidele, direktor rejske organizacije Baden Wűrttenberg, Nemčija

12:45  Predstavitev kmetij - Aleš Šmid, Loče, lisasta pasma, Mirko Rimahazi, Sp. Gorje, črno-bela pasma

13:45  Predstavitev novosti -  BioČar - Vezalec toksinov

14:00  Kosilo

view counter