Miran Mate, 04/05/2018

Sejem MEGRA in GREEN

MEGRA, 30. mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti povezuje ponudnike in uporabnike najnovejše mehanizacije, materialov, orodij in storitev za trajnostno gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb ter urejanje okolice. Na njem se lahko seznanite s sodobnimi trendi na področju komunale, urejanja okolja, čistilnih naprav, klimatizacije ter uporabe lesa v gradnji in bivalnih prostorih. Na voljo so brezplačna svetovanja arhitektov, gradbenih in energetskih strokovnjakov, svetovanja za ravnanje v primeru naravnih nesreč, o možnostih ponovne uporabe odpadkov in urejanje vrtov. Na Obrtni ulici člani območnih obrtno podjetniških zbornic ter strokovnih sekcij Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije prikazujejo zaključna obrtna dela v gradbeništvu in poklice, kot so mizar, slikopleskar, voznik, strojnik gradbene mehanizacije, avtoserviser, dimnikar, zidar, tesar in klepar krovec.

 

Sočasno poteka 4. mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN s sloganom »Zelena za prihodnost«. Obiskovalcem predstavlja zamisli in izdelke, ki so v korist potrošnikom, okolju in družbi: samooskrbo z energijo iz obnovljivih virov in druge sodobne energetske rešitve, e-mobilnost, naravne gradbene materiale in gradnjo, ekološko in permakulturno pridelavo hrane, rokodelstvo, domače naravne dobrote in druge izdelke za ozaveščeno, zeleno potrošnjo. Odkrijete lahko slovenske naravne parke in druge projekte in organizacije, ki dajejo pred dobičkom prednost pozitivnim družbenim in okoljskim učinkom. Na »Kotičku socialne ekonomije« pa se Slovenija predstavlja kot predsedujoča nadzornemu odboru Luksemburške deklaracije z Mariborom kot evropsko prestolnico socialne ekonomije.

 

Odpiralni čas in cene vstopnic

Termin sejma:

4. - 7. 4. 2018

Odpiralni čas za obiskovalce:

od 9.00 do 18.00

 

Cene enodnevnih sejemskih vstopnic

odrasli - 5,00 € / učenci, dijaki, študenti - 3,00 € / upokojenci (starejši od 60 let) - 4,00 € / odrasli - skupina nad 10 oseb - 3,50 € / mladina - skupina nad 10 oseb - 2,00 €

Parkiranje je brezplačno.

view counter