Franc Uršič, 07/19/2018

Polnjena čebula

Foto: Franc Uršič

Sestavine: 5-6 debelejših čebul (najbolje srebrnjak), pol kilograma govedine, pol kilograma svinjine, dve pesti riža, 10dag pancete, sol, poper, česen in ostale začimbe, ki so vam všeč.


Priprava: Čebuli odstranimo odvečne olupke in jo približno 15 minut kuhamo v rahlo slanem kropu. Ko je čebula kuhana jo s penovko preložimo v mrzlo vodo. Riž skuhamo do treh četrtin. Med tem časom zmeljemo meso in panceto ter pripravimo zmes kot za polnjene paprike. Nekateri v zmes dodajo tudi jajce, lahko pa tudi nekaj žlic skute. Ohlajeno čebulo previdno izrinemo, tako, da ostanejo »skodelice«, ki ima samo eno plast, in zložimo v pekač. Nato čebulne »skodelice« napolnimo s pripravljeno zmesjo.
Čebulo, ki nam ostane drobno sesekljamo, prepražimo, dodamo ostanek mesne zmesi, ter skuhamo haše, z nekoliko več pasiranega paradižnika in mlete paprike. Haše polijemo čez polnjeno čebulo in damo v pečico na 180 °C za eno uro.
Poleg postrežemo krompir v kosih, ali pa kar kos kruha.

Dober tek!

view counter