Mag. Tomaž Poje, 11/10/2017

Seminar Kardanske gredi

Potekal bo v četrtek 23. novembra 2017 z začetkom ob 8.45.
na KMETIJSKEM INŠTITUTU SLOVENIJE – ODDELKU ZA KMETIJSKO TEHNIKO IN ENERGETIKO
Laboratorij za kmetijsko strojništvo, Grajska 1, Jable, Loka pri Mengšu, 1234 Mengeš.


Kmetijski inštitut Slovenije - Oddelek za kmetijsko tehniko in energetiko, Društvo kmetijske tehnike Slovenije ter podjetje CERJAK d.o.o. organizirajo seminar »KARDANSKE GREDI«, ki bo v četrtek 23. novembra 2017  z začetkom ob 845 uri v Jablah, Grajska cesta 1, Loka pri Mengšu na Kmetijskem inštitutu Slovenije.
Seminar bo sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu bodo predstavljene različne izvedbe kardanskih gredi, njihovi sestavni deli, pogoji delovanja, različne sklopke za kardanske gredi (varovala), izbor ustrezne kardanske gredi ter pravilno in varno delo z njimi. V praktičnem delu bo prikazana priprava nove kardanske gredi za namestitev (uporabo) in popravilo kardanskih gredi.


Danes si kmetijsko tehniko težko predstavljamo brez kardanskih gredi, saj brez njih ni pogona številnih kmetijskih strojev in naprav. Pravilna izbira, uporaba, vzdrževanje in popravilo kardanskih gredi pa je temelj za uspešno in varno delo z gnanimi kmetijskimi stroji. Seminar kardanske gredi je namenjen uporabnikom kmetijske,  gozdarske in komunalne mehanizacije, kmetijskim svetovalcem, prodajalcem kmetijskih in drugih strojev, vzdrževalcem različnih strojev, učiteljem kmetijske tehnike in praktičnega pouka, razvojnim strokovnjakom v podjetjih, dijakom in študentom itn.

view counter