Nina Levičnik, 06/24/2014

Poletna vinska razvajanja

Foto: Nina Levičnik

V soboto, 14. junija 2014, med 12. in 21. uro, so obiskovalke in obiskovalci že druge letošnje izvedbe Ljubljanske vinske poti, poimenovane Poletna vinska razvajanja spet lahko pokušali in kupovali vina ter različne kulinarične dobrote. Z več kot 50 stojnicami in preko sto ponudniki je želel organizator Ljubljančanom in Ljubljančankam ter in obiskovalcem predstaviti vina za toplejšo polovico leta in k le tem dodati raznovrstne kulinarične dobrote iz cele Slovenije. Svoja vina so v pokušino in nakup ponudili vinarji iz vseh slovenskih vinorodnih dežel in okolišev. Pridružile pa se jim kmetije z mlečnimi, mesnimi, krušnimi in drugimi domačimi dobrotami ter nekatere gostilne in restavracije. Tudi tokratno vinsko pot, ki se je vila po Stritarjevi ulici, srednjim mostom Tromostovja in Prešernovem trgu, so sooblikovale stojnice različnih lokalnih, občinskih in turističnih organizacij in društev. Za prijetno vzdušje na Ljubljanski vinski poti so poskrbeli: Papirnihški pihalni orkester Vevče, Oktet Jurij Dalmatin in Stiški kvartet.


Fotogalerija prireditve

 

Prireditev se je tradicionalno ozačela s povroko godbe na pihala po starem mestnem jedru Ljubljane, nadaljevala pa z otvoritvijo prem Mestno hišo. Prisotne pa so pred Mestno hišo nagovorili: organizator prireditve Rado Stojanovič, aktualna slovenska vinska kraljica Špela Štokelj in ljubljanski župan Zoran Janković.

Po otvoritvi Ljubljanske vinske poti so lahko obiskovalci v glavnem atriju ljubljanske Mestne hiše letos, za razliko od lani in predlani, ki so vinaji na ogled in pokušino postavili peneča vina, okušali in kupovali rose vina osmih slovenskih vinarjev in kleti. Spremljevalni dogodek Poletnih vinskih razvajanj z imenom Kozarec roseja v Mestni hiši je tudi letos razveselil tako organizatorja kakor tudi vinarje z lepim številom obiskovalcev in obiskovalk.

Napovedujemo
V Sezoni VELIKEGA formata, kot smo poimenovali leto 2014, pripravljamo večje število prireditev ter s tem ponujamo več možnosti za predstavitev, večje prodajne priložnosti in več eno-gastronomskih užitkov v Ljubljani, Mestu vina. Letos poleg že uveljavljenih in vsem dobro pozninih dveh izvedb Ljubljanskih vinskih poti - Poletnih vinskih razvajanj in Martinovanja v Ljubljani ter obeh festivalov - Slovenskega festivala vin in Festivala kulinarike, pripravljamo še pet novid/ dodatnih prireditev. To so: Salon penečih vin, Ljubljanska vinska pot predstavlja slovenske vinorodne dežele (tri prireditve posvečene vsakokrat eni vinorodni deželi - Primorski, Podravju in Posavju) ter dodatno sobota posvečena Martinovanju v Ljubljani. Veseli bomo, če se nam boste pridružili na naših prireditvah. Zato predlagamo, da si že dabes zabeležite naslednje termine:
Ljubljanska vinska pot predstavlja Podravje, 20. 9.
Ljubljanska vinska pot predstavlja Posavje, 11. 10.
Ljubljanska vinska pot - Martinovanje v Ljubljani, 8. 11.
Ljubljanska vinska pot - Martinovanje v Ljubljani, 15. 11.
Slovenski festival vin, 20 in 21. 11.
Festival kulinarike, 20. in 21. 11.

Več: www.radost.si

view counter