Kobilarna Lipica, 06/03/2013

V Grand Prixu zmagala Marianne Schindele

Mlada avstrijska tekmovalka Marianne Schindele je velika zmagovalka današnje finalne tekme Grand Prix, ki šteje za svetovni pokal v preskakovanju ovir. S svojim konjem Outlaw II je edina odjahala parkur v dovoljenem času, brez podrte ovire, in se tako veselila svoje prve zmage na tekmovanju, ki šteje za svetovni pokal v preskakovanju ovir.

 

»Velikokrat sem že nastopala v Lipici, tu mi je zelo všeč in tokrat se veselim svoje prve zmage za svetovni pokal,« je bila zadovoljna po nastopu. »Outlaw je zelo močnega značaja. Res se potrudi zame in da vse od sebe,» je pohvalila konja, s katerim zadnja tri leta trenira v manjšem družinskem konjeniškem centru v okolici Beljaka.

 

Z njim je ob hitrem in natančnem jahanju pustila za sabo štiri tekmovalce, ki so prav tako zaključili nastop brez podrte ovire, vendar so za to potrebovali več časa. To so: Nemka Joerne Sprehe, Bolgar Ruslan Petkov, Italijan Vincenzo Chimirri in njegova rojakinja Elisa Bozza. Nastopili so ob spodbudi gledalcev in glasnih aplavzih, s katerimi jih je publika nagradila za atraktivne nastope. Z aplavzom so pospremili tudi najboljšega slovenskega tekmovalca Roberta Bombeka, ki se je s svojo kobilo Colmino uvrstil na osmo mesto. Uspešen je bil tudi Tomaž Laufer z žrebcem Heart Stealer, osvojil je deseto mesto, med tem ko se je Urh Bauman z žrebcem Coriano Carthago uvrstil na 17. mesto.

 

V finalu srebrne ture je zmagal Italijan Filippo Marco Bologni s kobilo Fixdesign Lovestar in tako dopolnil uspešni tekmovalni vikend družine Bologni. Njegov oče Arnaldo Bologni je namreč včeraj slavil dvojno zmago v tekmi zlate ture. Najboljši Slovenec v današnjem finalu srebrne ture je bil Matjaž Krajnc z Aspektom na osmem mestu.

 

Tudi v finalu bronaste ture je šla zmaga v Italijo. Slavila je Francesca Maggiore z žrebcem Argentofino, veliko razlogov za veselje in zadovoljstvo pa je imela tudi mlada slovenska tekmovalka Maja Habjan s kobilo Lupinchen, saj je osvojila tretje mesto. V tekmi za mlade konje se je druge zaporedne zmage veselil Madžar Balazs Horvath z žrebcem PM Balougraf, najboljši Slovenec je bil Uroš Jordan s kobilo Stellea na desetem mestu.

 

dragic_mila

 

Finalna tekma za otroke je že tretjo zaporedno zmago prinesla mladi srbski tekmovalki Mili Dragič, tokrat s konjem Cassino RS. V finalni tekmi za mladince je slavila Madžarka Tekla Fabriczy z žrebcem Kajaszo Oahu, sicer pa se je na tem mednarodnem konjeniškem dogodku, ki šteje za svetovni pokal v preskakovanju ovir in ima tudi status kvalifikacijskega tekmovanja za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014, nastopilo 67 tekmovalcev s 140 konji iz 14 držav.

 

Naslednji mednarodni konjeniški dogodek se v Kobilarni Lipica obeta že čez mesec dni, natančneje od 4. do 7. julija. To bo mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg, tokrat prvič kot preizkušnja za voznike vpreg s konji in poniji, na kateri bodo vozniki štirivpreg s konji lahko opravljali kvalifikacije za svetovni pokal. Vabljeni k ogledu!

view counter